Ivo Italian – Przepysznie z Ivo Violante!

Ivo Italian – Najpopularniejsza ostatnimi czasy restauracja włoska w Lublinie, której szefem kuchni jest były uczestnik programu „Top Chef” – Ivo Violante.


Strona www: Ivo Italian rezerwacja stolika
Facebook: Ivo Italian Facebook
Godziny otwarcia: pon. – niedz.: 8:00 – 22:00
Metody płatności: Visa, Mastercard i Gotówka
Telefon: 536 818 094


Ivo Italian adres

Do Ivo Italian wybrałem się 3-eciego dnia po oficjalnym otwarciu restauracji. Jakież zaskoczenie zawitało na mojej twarzy gdy dochodząc do docelowego miejsca (Staszica 1) ujrzałem kolejkę przed drzwiami!

Ivo Italian Menu

Menu Ivo jest jednym z najbardziej przejrzystych i oczywistych jakie do tej pory widziałem. Nie posiada zbędnych obrazków ani dziesiątek promocji mącących w głowie. Prosto i na temat. Przeglądając spis potraw jakie możemy zamówić nasze oko przykuwa cena. Ceny w Ivo Italian są niezdrowo zaniżone co może dla niejednego klienta wskazywać na niską jakość składników. W tym przypadku nic bardziej mylnego… Jedynym problemem, który napotkałem składając zamówienie jest kompozycja własna, czyli stworzenie np. pizzy z wybranymi przez siebie składnikami. Na szczęście po paru iteracjach z szefem kuchni udało mi się zamówić coś niestandardowego.

Ivo-Italian-Menu
Źródło: https://www.facebook.com/ivoitalianlublin?fref=ts

Pizza w Ivo Italian

Zamówiona przeze mnie pizza (szynka, ser pleśniowy) została dostarczona na mój stół w czasie około~10 min (przy pełnym lokalu gości!) co jest nieporozumieniem w stosunku do innych restauracji gdzie czas oczekiwania stanowczo przekracza jakiekolwiek normy (przy niemalże pustym lokalu).

Pizza stworzona przez Ivo Violante jest ogromna co jest kolejnym nieporozumieniem w stosunku do ceny. Jakość składników a przede wszystkim sera powala na kolana. Mozzarella używana przez kucharza nie jest zwykłym, twardym serem używanym w 95% wszystkich restauracji. Po prostu rozpływa się w ustach. Być może to tylko reakcja spowodowana moją ostatnią wizytą w „Viva…” gdzie wszystko było nie tak. Niestety ciasto nie posiada ważnej cechy dla włoskiej pizzy, czyli chrupkości. Jest trochę gumowate, tak jakby słabo wypieczone. Warto zwrócić także uwagę, na zbyt dużą ilość sosu przez co placek namięka. Nie mniej jednak jakość używanych składników gwarantuje jej miejsce w ścisłej dziesiątce najlepszych pizz w Lublinie.

Ivo-Italian-Lublin

Kurczak brokuły

Drugim zamówionym przeze mnie daniem był makaron z kurczakiem i brokułami który zawierał również suszone pomidory, parmezan oraz rukolę. Osobiście nie przepadam za daniami które już z samego opisu wydają się być nadmiernie „suche” nie mniej jednak postanowiłem sprawdzić jak szef kuchni poradzi sobie z daniem które nie zawiera sosu. O dziwo danie było na tyle smaczne, że nie mam do niego zastrzeżeń. Wszystkie składniki był zrobione idealnie: makaron al dente, brokuły nie rozgotowane, kurczak soczysty. Nie ma się do czego przyczepić, o ile lubi się dania nie zawierające sosu.

Ivo-Italian-w-Lublinie

Ivo Italian opinie w internecie

W sieci aż roi się od negatywnych opinii o tym miejscu, krytukujących niemalże każdy aspekt tej wspaniałej restauracji. Polecam osobiście sprawdzić jak smacznie można tam zjeść, i nie zrażać się sztucznymi opiniami tworzonymi przez szalejącą z zazdrości konkurencję która od czasu powstania Ivo Italian zaczęła świecić pustkami.

Sukces Ivo Violante

Niewątpliwym aspektem który ma wpływ na to dlaczego restauracja przyciągnęła hordy odwiedzających jest fakt, iż szef kuchni brał udział w popularnym programie kulinarnym co zapewne było zaplanowane od samego początku( i dobrze bo zabieg marketingowy został pomyślnie zrealizowany w 100% procentach). Jednakże, sam udział w programie to nie wszystko. Ivo był zdecydowanym liderem w toczącym się tam boju o miano „Top Chefa”. Warto zauważyć, że Ivo nie żałuje składników ani nie toleruje półśrodków(słabej jakości). Dzięki temu restauracja zyska rzeszę zapalonych fanów którzy chętnie odwiedzą ją kolejny raz, ja jestem jednym z nich.

BRAVO IVO !

  • Jak oceniasz tą restaurację ?
4
User Rating: 3.3 (3 votes)
Sending

COMMENTS

  • klas

    Po kilku wizytach, w dużym odstępie czasu stwierdzam, ze jedzenie tam jest po prostu niedobre. Makaron rozgotowany, sos smakuje jak rozrobiony z proszku, pizza bez smaku. Mam wrażenie, że restauracja bazuje tylko na sławnym szefie kuchni z TVN

  • dziecko we mgle

    la błazenada

  • dziecko we mgle

    Proszę wybaczyć Piekielny Krytyk ale te fotografie jedzenia, które jest tam podawane czy raczej wydawane nie zachęcają do tego aby tam pójść…
    Duży plus za ujęcie tego wszystkiego na foto. Gdybym wcześniej wiedziała na pewno nigdy nie zdecydowałabym sie tam wybrać , szkoda czasu, nerwów i psuć sobie smaku….
    To jest poprostu nic innego jak wstyd, knajpa mistrza włoskiej kuchni, gdzie te włochy? gdzie ta prawdziwa włoska pizza? gdzie jest tu mistrzostwo pytam?
    Chcąc sie dowiedzieć polecam się jednak wybrać. Na wszystkie pytania odpowie jakże fachowo i wyczerpująco Pani Menadżer

  • Fatalna obsługa!! Byłem tam 5 razy i za każdym razem to ja musiałem podchodzić do baru aby zapłacić bo żadna z pań nie zauważyła że siedzę już 15 min bezczynnie przy stoliku. Jednak po ostatniej sytuacji zdecydowanie więcej tam nie pójdę!!! Zrobiłem rezerwację na stolik czteroosobowy płacąc z góry wymagane 50zł. Dzień później punktualnie przyszedłem do restauracji mówiąc że miałem rezerwację. Pan menadżer oznajmił mi że o rezerwacji zapomnieli a wolnych stolików nie ma ale mogę zaczekać pół godziny stojąc na schodach i czekając aż coś się zwolni. z propozycji tej rezygnowałem a po moje pieniądze które zapłaciłem za rezerwacje musiałem się upominać pięć razy bo pan menadżer twierdził że przelew już jest zrobiony ale jakoś nie chce dojść. Ostatecznie po pieniądze udałem się osobiście do Pana menadżera który nawet nie powiedział PRZEPRASZAM! NIE POLECAM, nie szanują klienta!!!!

  • aby patszec bedzie tam pip i sanepid bo tk w h…a leca

  • Anonim

    aby patrzec bedzie tam pip i sanebid

  • justyna

    okropna zupa, dostalam ja po 0min wiec czego sie spodziewac… sam koncentrat i masa ziol zeby byl w ogole jakis smak…
    makaron bez sosu, juz lepszy mi z torebki wychodzi…. 100zl na obiad dla 2 osob w błoto;/

  • Łukasz winiarczyk

    Witam. Byłem z żoną w maju tego roku w Ivo.jedzenie pyszne.Żona zamowila lazzanie z wołowiną,porcja duza,ładnie podana w gorącej sałatce.Ja wziąłem kurczaka z pomarańczami na gorącym rzeliwnym talerzu i byłem miło zaskoczony,mięso soczyste,wszystko ładnie przebrane.Polecam wszystkim wybrednych.

  • Miki

    Wybraliśmy się na sobotni obiad.
    Wystrój knajpy może się podobać lub nie, kwestia gustu. Mnie się podoba, mojej kobiecie nie. Klimatyzacji nie ma lub nie daje rady, gorąco, duszno. Na parterze siadać nie radzę, kelnerzy porozumiewają się z barem za pomocą wrzaskliwych okrzyków. Szybko przeszliśmy na piętro. Tu z kolei przeszkadzała nam męcząca muzyka. Niestety, jak głośniki są małe i tanie, to trzeba je nastawić na max. Wówczas zaczynają rzęzić. Utwór wyraźnie leci z mp3, co tylko pogarsza sytuację. Dobór repertuaru też nie zachwyca, jakiś tepy łomot po włosku, nie udało mi się zidentyfikować. Może właścicielowi się podoba, ale chyba tylko jemu.
    Później było tylko gorzej. Obsługa – irytująca dziewczyna, zero uprzejmości, o uśmiechu nie wspomnę. Czułem się jak kolejny balast przy stoliku, który biedna kelnerka musi przepchnąć w tym dniu. Wręcz poczułem się winny.
    Po kwadransie wjechały napoje.Woda mineralna za 11 zł to jednak przesada. Ja zamówiłem piwo. Perły nie chciałem, więc zamówiłem piwo o nazwie IVO. Dostałem perłę, tylko że drożej. Smak perły poznam bez pudła, żyję w Lublinie 50 lat, na pewno się nie mylę. Taki manewr, Panie Właścicielu, to tanie cwaniactwo. Wstyd.
    Na danie należało poczekać ponad 50 minut. Lasania była zaledwie poprawna, słabo przyprawiona, mdława. Porcja spora, ale nie zachwyciła.
    Generalnie – odradzam. Można tę stówę wydać lepiej.

    • Robert

      Ciekawe – byłem dzisiaj pierwszy raz i poza Piano to druga restauracja w Lublinie gdzie smak i inne mile zaskoczyły – może można trafić na inną zmianę – spróbuje kiedyś raz jeszcze :)

  • dario

    Totalna porażka – pizza masakra,obsługa źenujaca. Muchy uroku nie dodają.

  • sinking_stone

    Co do jakości składników nie mam zastrzeżeń. Pizza za zimna, chyba ze względu na liczbę klientów, sałatka Caprese niedoprawiona. Jestem zdania, że do takich restauracji przychodzi się na „gotowe” danie, które jest doprawione według uznania szefa kuchni. Jak klientowi nie odpowia, jada gdzie indziej. Ziarenka soli i pieprzu wypadające z młynkow wpadające w rowki w blacie stołu…. mocno nieestetyczne.

  • patashnik

    Nie wiem jak z pizzą, ale mój łosoś był średnio jadalny – ryba jak ryba, ale ilość tłuszczu ze smażenia rozlanego po talerzu porażająca, warzywa też przesiąknięte. Efektem tego były liczne wspomnienia potrawy, odbijające mi się przez resztę dnia.

    Lasania mojej pani była natomiast niedopieczona i chłodna. Ja jestem – niestety – rozczarowany, wrócę kiedyś na pizzę, może odmieni moje podejście.

  • 5aniel

    Ciasto na pizze dosyć oryginalne. Czuć, że inne niż w większości pizzeri. Nie mniej jednak jak autor artykułu zauważył, ciasto nie jest chrupkie. Ogólnie całkiem smacznie w tym lokalu. No i ceny robią swoje. Okazuje się, że da się zrobić pyszne jedzenie za niedużą cenę.

  • Martuś

    Jako, że byłam tam tylko na pizzy to poruszę tylko ten temat. Pizza bardzo smaczna, ale problemem jest brak możliwości skomponowania własnych składników. Wiem, że dzięki temu dania wychodzą w ekspresowym tempie, ale mimo wszystko wolałabym dłużej poczekać i zjeść kompozycję którą lubię.

  • Darek

    Jedna rzecz mnie zabiła w tym lokalu. Szklanki odwrócone do góry dnem na(nie zawsze czystych stolikach), i jak z tego pić?

    • Robert

      Odpowiedź – odwrócić szklankę, nalać płyn i wypić :)

      • hockiklocki

        Ta knajpa to jakaś porażka, brud i syf, zero jakichkolwiek zapachów jedzenia z kuchni, ciasto na pizzę oryginalne za cienkie, nie kruche, tylko tłuste od nędznego czegoś co przypomina salami… brudne szklanki na stole, brudne szklanki, w którym jest podawana herbata , mocno zachlapane osadem z wody zaparzarki do herbaty. No ludzie jak to wygląda?? a podłoga ? pozabijać się można od czegoś co tam jest wszędzie wylane, nawoskowane, czy nie wiem co . Pizza i to co sie tam wyprawia nie ma nic wspólnego z włochami. Co z tego ze ceny przystępne, a nawet nie warte tych 18,6 i czeka sie zaledwie 10min na pizze nawet w tak dużym obłożeniu, jak jest to robienie ludzi w bambuko ,

        • Jak najbardziej się z tym zgadzam. Niestety moje ostatnie 2 ponowne wizyty w tym miejscu zakończyły się tak wielką porażką, że aż ciężko o tym mówić. Właściciel na początku serwował pyszne dania, aktualnie żeruje na wyrobionej popularności we wczesnym etapie działalności. Powyższa recenzja jest przeterminowana! Proszę omijać lokal szerokim łukiem. Chyba, że lubicie mortadelę zamiast szynki na pizzy.

Leave a Comment